Ondertussen is het APBT project op volle toeren aan het draaien. Wil je weten wat er sinds de goedkeuring van de subsidieaanvraag gebeurd is, lees dan verder!

  • De workshop ruimte om de hulpmiddelen te vervaardigen is intussen volledig gebouwd en ingericht.
  • In mei 2021 ondergingen 8 ergotherapeuten en 2 kinesisten van SEP een driedaagse training om hun techniek te verbeteren in het opmeten van kinderen met een fysieke beperking met als doel het gepast hulpmiddel te creëren nadien. In deze training werden al vier kinderen geïdentificeerd die nood hadden aan een aangepast hulpmiddel. Een uitgebreid verslag over deze training kan je hier vinden.
  • In juni 2021 volgde een vijfdaagse APBT training. 12 mensen deden hieraan mee, een combinatie van SEP leden en vaders van kinderen met een beperking. Deze training behandelde de meer technische kant. De verschillende hulpmiddelen werden besproken alsook hoe je deze efficiënt en en-masse kan produceren. Als groep werkten ze samen om alvast zes hulpmiddelen te vervaardigen, onder andere voor de vier kinderen die in de voorgaande training geïdentificeerd waren.
  • Intussen bezoeken de verschillende SEP leden verschillende projecten om kinderen met een nood aan een hulpmiddel te identificeren en een gepast hulpmiddel te voorzien. Zo zijn er tot heden al meer dan 20 kinderen geholpen op vier verschillende locaties!

Er wordt verwacht dat de eindstreep rond maart gehaald wordt. We houden jullie verder op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *