Het project dat werd goedgekeurd door Oost-Vlaanderen is gestart. De workshop waar aangepaste stoeltjes zullen gemaakt worden met de Adapted Paper Based Technology staat er! Met een eerste deel van de subsidie heeft SEP rekken gebouwd om de materialen, onafgewerkte producten en finale exemplaren te stockeren. Er komen op een later moment nog twee metalen kasten om afwerk-materialen veilig en stofvrij op te bergen (o.a. Rexine, Velcro, en schuimrubber).

Ook de eerste training is intussen achter de rug. In een drie-daagse workshop leerde een groep van 10 ergotherapeuten en kinesisten hoe het juiste stoeltje te creëren voor elk individueel kind om zo een optimale uitgangshouding te bekomen. De drie-daagse training was een zeer leerrijke ervaring waar alle therapeuten veel bijgeleerd hebben en gestimuleerd werden om kritisch te redeneren over het juiste hulpmiddel voor elk kindje dat werd opgemeten. Wil je meer weten over de training? Klik dan hier!

De volgende stap is een praktische training om de voorgestelde hulpmiddelen effectief te maken in een workshop voor “Adapted Paper Based Technology”. We houden jullie op de hoogte van het verloop hiervan!

2 gedachten over “Eerste stappen van het APBT Project

  1. Een heel mooi initiatief met praktische toepassingen geleid door een heel competente trainer en met enthousiaste deelnemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *